De eerste afspraak

De eerste afspraak bij de podotherapeut duurt 30 à 45 minuten.

Wat te verwachten?

Tijdens het eerste onderzoek probeert de podotherapeut de oorzaak van uw pijnklacht te achterhalen. Er worden vragen gesteld over de klacht en de stand van uw voeten, het looppatroon en de functie van uw gewrichten worden beoordeeld. Zo nodig wordt aanvullend onderzoek gedaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur zoals de Voxelcare scanner en/of de drukmeetplaat die de drukverdeling in uw voet meet. Daarna worden de behandelmogelijkheden besproken en wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

 

Meenemen bij de eerste afspraak:

  • een geldig identiteitsbewijs: wij zijn verplicht uw burgerservicenummer (BSN) in te voeren in onze administratie;
  • schoenen waarop u vaak loopt (eventueel werkschoenen of sportschoenen);
  • een verwijzing wanneer u die van uw arts gekregen heeft. Deze verwijzing is niet noodzakelijk om een afspraak met ons te kunnen maken.

Directe toegankelijkheid

Voor een onderzoek kunt u op eigen initiatief, dus zonder verwijzing door een arts, een afspraak bij ons maken. Na het eerste onderzoek wordt besloten al dan niet tot behandeling over te gaan. Uw huisarts wordt hier eventueel van op de hoogte gebracht.

Direct online een afspraak maken? Dat kan!

Heb je een vraag en kun je deze niet vinden bij de veel gestelde vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat een bericht achter en we komen er persoonlijk bij je op terug.